Vad jag lyssnar på när jag skriver

När jag skriver lyssnar jag alltid på musik för att komma i stämning. Om du är nyfiken på vad jag lyssnade på när jag skrev på den kommande rysaren DET SOM VÄXER hittar du min Spotify-spellista nedan.

Jag kan erkänna att jag i princip alltid lyssnar på musik när jag skriver. Musiken hjälper mig att direkt komma i rätt stämning för den text jag arbetar med, gör det enklare för mig att försvinna in i min egen lilla värld och enbart fokusera på texten. Däremot finns det musik som jag älskar som bara inte får vara med i mina listor för skrivande, speciellt låtar på svenska. Att försöka kämpa med att skriva på svenska och ha sång på svenska i öronen går bara inte för mig, hur mycket jag än skulle vilja. Överlag så får just skrivar-låtar gärna  ha en tydlig och hård takt, vara regelbundna i sin uppbyggnad och nästan monotona. Jag är också väldigt svag för kanske främst kvinnliga sångerskor som sjunger nästan är berättande, aningen otydligt och mumlande. Nästan som att personen viskar fram en hemlighet för mig.

(Det här är vad jag lyssnade på när jag skrev ”Det som växer”.  Vad min medförfattare Olle Söderström lyssnade på för musik när han skrev på boken är en helt annan historia…)

Låtlista – Det som växer:
https://open.spotify.com/playlist/5T4utY72TcCPH7YlnWBKPa?si=081ZOEIBTq2r0mJxlZK6lA

 

 

Om romanen Det som växer

Mardrömmarna vill inte lämna Mirjam ifred. Nyligen var hon en hyllad författare men sedan kom sammanbrottet och tillvaron rämnade. Nu kan hon inte kan sluta tänka på dagen när Astor Paléus försvann. Ingen vet att hon var där när det hände. Ingen vet att hon är den mytomspunne författarens barnbarn.

I ett försök att gå vidare återvänder Mirjam till sin farfars hus. Hon är trasig och härjad, men fast besluten att skriva en bok om honom och konfrontera sina minnen från barndomssommaren i huset.

Men snart känner hon att något är fel. Byborna verkar besatta av Astor och själv känner hon sig ständigt iakttagen. Att vara isolerad i det öde huset tär på Mirjam. Är det hon upplever faktiskt verkligt eller närmar hon sig ännu ett sammanbrott? Det är nu den verkliga mardrömmen börjar.

Titel: Det som växer
Författare: Boel Bermann, Olle Söderström
Inläsare: Anna-Carin Henricsson
Förlag: Saga Egmont
Utgivningsdatum: 2020-12-11
Genre: Rysare, skräck, mysterium
Format: Ljudbok, e-bok
ISBN (Ljudbok): 9788726754773
Kommer på alla digitala streamingtjänster och återförsäljare samt bibliotek.
Storytel: https://www.storytel.com/se/sv/books/2076955-Det-som-vaexer
BookBeat: https://www.bookbeat.se/bok/Det%20som%20v%C3%A4xer-290633
Adlibris: https://www.adlibris.com/se/e-bok/det-som-vaxer-9788726754773

 

Speak Your Mind

*