Det som växer

Om rysaren Det som växer

Mardrömmarna vill inte lämna Mirjam ifred. Nyligen var hon en hyllad författare men sedan kom sammanbrottet och tillvaron rämnade. Nu kan hon inte kan sluta tänka på dagen när Astor Paléus försvann. Ingen vet att hon var där när det hände. Ingen vet att hon är den mytomspunne författarens barnbarn.

I ett försök att gå vidare återvänder Mirjam till sin farfars hus. Hon är trasig och härjad, men fast besluten att skriva en bok om honom och konfrontera sina minnen från barndomssommaren i huset.

Men snart känner hon att något är fel. Byborna verkar besatta av Astor och själv känner hon sig ständigt iakttagen. Att vara isolerad i det öde huset tär på Mirjam. Är det hon upplever faktiskt verkligt eller närmar hon sig ännu ett sammanbrott? Det är nu den verkliga mardrömmen börjar.

Rysaren Det som växer av Boel Bermann & Olle Söderström är en mörk och suggestiv Lovecraft-inspirerad roman med övernaturliga inslag, ute nu på alla digitala streamingtjänster och återförsäljare samt bibliotek.

Länkar i urval:
Storytel
BookBeat
Nextory
Adlibris

Titel: Det som växer
Författare: Boel Bermann, Olle Söderström
Förlag: Saga Egmont
Utgivningsdatum: 2020-12-11
Genre: Rysare, skräck, mysterium
Format: Ljudbok, e-bok
ISBN (Ljudbok): 9788726754773
ISBN (E-bok): 9788726754902
Ute nu på alla digitala streamingtjänster och återförsäljare samt bibliotek.

Boel Bermann och Olle Söderström träffades på journalisthögskolan och är idag ett par i såväl kärlek som författarskap. Som journalist har Boel arbetat på bland annat Sveriges Radio och Svenska Dagbladet, medan Olle varit journalist på tidningar som Dagens Nyheter och Dagens Industri. Med Boels vurm för en mörkare berättarstil och Olles längtan efter att göra allting blommigt kompletterade de varandra väl under skrivandet av rysaren Det som växer.

Om Boel Bermann
Boel Bermann (född 1979) debuterade som författare med den kritikerrosade dystopiska romanen Den nya människan som uppmärksammats av bland annat Lotta Olsson i Dagens Nyheter. Aktuell som medverkande i SVT-programmet År 1 Miljon, novellerna Exet och De Vita i Sveriges Radio P3 Creepypodden, novellsamlingarna Mörk Framtid och Sommarskuggor på Storytel och bidragande författare till podcasten Mytologier.
Hon har skrivit noveller till ett stort antal publicerade novellantologier inklusive Zonen vi ärvde, Andra vägar: Tio nya utopier, Stockholms Undergång, 13 svarta sagor om superskurkar, Maskinblod-serien och Kärlek i maskinernas tid. Hon har arbetat som journalist på bland annat Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Örnsköldsviks Allehanda. Vid sidan av skrivandet är hon medlem i författarpodcasten FantastiskPodd.se och författarkollektivet Fruktan.se, vars ljudnoveller har över hundratusen lyssningar.
Twitter: www.twitter.com/boelbermann
Facebook: www.facebook.com/boelbermann
Instagram: http://instagram.com/boelbermann

Om Olle Söderström
Olle Söderström (född 1974) debuterade med mysdeckaren Majken Linds Mordmysterier tillsammans med Boel Bermann för Storytel Original. Han medverkade även i novellantologin Zonen vi ärvde utgiven av Fria Ligan förlag.
För stunden är han aktuell som författare till Spotifys podcast-satsning Mytologier. Vid sidan av författarskapet jobbar han som redaktör för en historisk tidskrift och har tidigare varit journalist på bland annat Dagens Nyheter, Gourmet, Södermanlands Nyheter och Dagens Industri. Utöver skrivandet är han även låtskrivare och musiker och har varit med i popband som Nanook of the North och Pineforest Crunch.
Instagram: https://www.instagram.com/villabolle/