Om Boel & Olle

Författarna Boel Bermann och Olle Söderström träffades på journalisthögskolan och har varit kära i varandra och det skrivna ordet ända sedan dess. Med en innerlig kärlek till pusseldeckare i samma anda som Agatha Christie och Maria Lang rymde de ut till en by i Västmanland för att skriva en deckare i landsbygdsmiljö. Med Boels vurm för en mörkare berättarstil och Olles längtan efter att göra allting mysigt och blommigt kompletterade de varandra väl i skrivandet av pusseldeckaren. De debuterade som författarpar med Majken Linds Mordmysterier för Storytel Originals.

Boel Bermann debuterade med den kritikerrosade dystopiska romanen Den nya människa. Aktuell med novellantologierna Mörk Framtid och Sommarskuggor på Storytel Original, novellerna Exet och De Vita i Creepypodden, podcasten Mytologier på Spotify samt SVT-programmet År 1 Miljon. Som författare har hon medverkat i ett tiotal novellantologier inklusive Zonen vi ärvde, Andra vägar: Tio nya utopier, Stockholms Undergång, 13 svarta sagor om superskurkar, Maskinblod-serien och Kärlek i maskinernas tid. Hon har tidigare arbetat som journalist på Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Allehanda Media. Vid sidan av skrivandet hörs hon regelbundet i författarpodcasten FantastiskPodd.se och är medlem i författarkollektivet Fruktan.se, vars ljudnoveller har över hundratusen lyssningar.I sitt stilla sinne planerar hon det perfekta mordet, men vill samtidigt alltid att mördaren ska avslöjas.

Olle Söderström debuterade som författare med deckaren Majken Linds Mordmysterier som han skrev tillsammans med Boel Bermann för Storytel Original och novellantologin Zonen vi ärvde. Olle har arbetat som journalist och redaktör på tidningar som Dagens Nyheter, Södermanlands Nyheter och Dagens Industri. Han är idag redaktör för en historisk tidskrift och aktuell som författare till podcasten Mytologier på Spotify. Utöver skrivandet har han även varit låtskrivare och musiker i flera popband, som Pineforest Crunch och Nanook of the North. För Olle finns inget perfekt mord, för i själva verket vill han bara att alla ska fika och må bra.

Kontakt: http://boelbermann.se/kontakt/
Instagram: @villabolle
Instagram: @boelbermann
Facebook: /boelbermannauthor
Twitter: @boelbermann

Majken Linds mordmysterier – boktrailer: