Om Boel & Olle

Författarna Boel Bermann och Olle Söderström träffades på journalisthögskolan och har varit kära i varandra och det skrivna ordet ända sedan dess. Med en innerlig kärlek till mysterium och spänning rymde de ut från storstaden för att skriva tillsammans. Med Boels vurm för en mörkare berättarstil och Olles längtan efter att göra allting mysigt och blommigt kompletterade de varandra väl i författarskapet. De debuterade som författarpar med Majken Linds Mordmysterier. Nu kommer rysaren Det som växer,  en mörk och suggestiv Lovecraft-inspirerad roman med övernaturliga inslag.

Om Boel Bermann

Boel Bermann (född 1979) debuterade som författare med den kritikerrosade dystopiska romanen Den nya människan som uppmärksammats av bland annat Lotta Olsson i Dagens Nyheter. Aktuell som medverkande i SVT-programmet År 1 Miljon, novellerna Exet och De Vita i Sveriges Radio P3 Creepypodden, novellsamlingarna Mörk Framtid och Sommarskuggor på Storytel och bidragande författare till podcasten Mytologier. Hon har skrivit noveller till ett stort antal publicerade novellantologier inklusive Zonen vi ärvde, Andra vägar: Tio nya utopier, Stockholms Undergång, 13 svarta sagor om superskurkar, Maskinblod-serien och Kärlek i maskinernas tid. Hon har arbetat som journalist på bland annat Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Örnsköldsviks Allehanda. Vid sidan av skrivandet är hon medlem i författarpodcasten FantastiskPodd.se och författarkollektivet Fruktan.se, vars ljudnoveller har över hundratusen lyssningar.
Instagram: @boelbermann
Facebook: /boelbermannauthor
Twitter: @boelbermann

Om Olle Söderström

Olle Söderström (född 1974) debuterade med mysdeckaren Majken Linds Mordmysterier tillsammans med Boel Bermann för Storytel Original. Han medverkade även i novellantologin Zonen vi ärvde utgiven av Fria Ligan förlag.

För stunden är han aktuell som författare till Spotifys podcast-satsning Mytologier. Vid sidan av författarskapet jobbar han som redaktör för en historisk tidskrift och har tidigare varit journalist på bland annat Dagens Nyheter, Gourmet, Södermanlands Nyheter och Dagens Industri. Utöver skrivandet är han även låtskrivare och musiker och har varit med i popband som Nanook of the North och Pineforest Crunch.
Instagram: @villabolle

Majken Linds mordmysterier – boktrailer: