Stockholms undergång: Regnbågen

Före Stockholms Undergång  Riksdagshuset_ca_1905_b

Ett av de få pålitliga ögonvittnen som såg och dokumenterade Stockholms Undergång var författaren Eira A Ekre, medlem i skrivarkollektivet Fruktan, som i novellen ”Regnbågen” dokumenterar händelserna runt det hela.

Kort beskrivning ur novellen ”Regnbågen”:
”Någonting är konstigt. Solen har nästan gått ner men nyhetsbilderna verkar vara från precis nu. Och regnbågen skiner starkt trots att det nästan är mörkt ute. Om han slog på ljudet skulle nyhetsuppläsaren säkert förklara varför. Efter att ha sneglat på mamma ger han upp hoppet om att få lyssna. Istället stirrar han på regnbågen och reportern som står i förgrunden. Den är vacker. Så vacker att han ler när han tittar på den. Han undrar om han skulle kunna se den från balkongen. Det borde gå. De bor ju i lägenheten högst upp. Men han får inte gå ut på balkongen själv, för hon är rädd att han ska trilla ner. Som pappa.”

Stockholm
Ytterst lite finns bevarat efter Stockholms Undergång som inträffade sommaren 2014, men medlemmarna i skrivarkollektivet Fruktan har gått igenom arkiven för att försöka ge er en bild av det Stockholm som en gång fanns. Stockholm var Sveriges huvudstad och och största tätort samt landets kulturella, mediala, ekonomiska och politiska centrum, främst känd för sin dramatiska undergång under juli 2014.
Huvudartikel: Stockholms Undergång.

Läs recensioner av Stockholms undergång här:
http://fruktan.se/stockholms-undergang/recensioner/

Köp ditt eget ex av Stockholms undergång här:
http://fruktan.se/stockholms-undergang/kop-boken/

StockholmsUndergång_fruktan_omslag

Speak Your Mind

*