Stockholms undergång: Allt vi byggt upp skall vi riva ner

Före Stockholms Undergång  Hedvig_Eleonora_kyrka_vykort_ca_1900

Ett av de få pålitliga ögonvittnen som såg och dokumenterade undergången var författaren Andreas Rosell, medlem i skrivarkollektivet Fruktan, som i novellen ”Allt vi byggt upp skall vi riva ner” dokumenterar den oväntade undergången och och händelserna runt det hela.

Kort beskrivning ur novellen ”Allt vi byggt upp skall vi riva ner”
”Jag ser ut genom sidofönstret och försöker igen få grepp om ödsligheten på en av Stockholms livligaste gator. Sen försvinner vi ner i tunneln. Då kollar jag min mobil. Inget nytt sms om festen. Inget missat samtal. På Facebook har det blivit en mer nervös stämning. Oroligheter kring personer som inte har kommit hem, som inte svarar på sina mobiler. Jag noterar att sista uppdateringen från någon av mina vänner var för över två timmar sedan. Ytterst ovanligt en fredagskväll.”

Stockholm
Ytterst lite finns bevarat efter Stockholms Undergång som inträffade sommaren 2014, men medlemmarna i skrivarkollektivet Fruktan har gått igenom arkiven för att försöka ge er en bild av det Stockholm som en gång fanns. Stockholm var Sveriges huvudstad och och största tätort samt landets kulturella, mediala, ekonomiska och politiska centrum, främst känd för sin dramatiska undergång under juli 2014.
Huvudartikel: Stockholms Undergång.

Läs recensioner av Stockholms undergång här:
http://fruktan.se/stockholms-undergang/recensioner/

Köp ditt eget ex av Stockholms undergång här:
http://fruktan.se/stockholms-undergang/kop-boken/

Stockholmsundergång_fruktan_banner

Speak Your Mind

*