Novell: Förbränning

Behöver förbränna kalorier. Måste förbränna fler än jag får i mig. Inte det omvända. Måste göra mig själv så tunn som möjligt. Kroppen är redan senig och smal med utpräglade muskler. Alla i centret jobbar för samma mål. Större kroppskontroll. Mindre överflödigt fett. Smidigare leder. Allt för att bli mer lika våra härskare.

De av oss som lyckas bäst i slutet av prövotiden kommer att kirurgiskt anpassas för att bli ännu mer lika dem. Större ögon, mörk ögonfärg, ingen ögonvita. Det är vår gåva till dem. Vi är mänsklighetens gåva till dem. Offergåva.

De ska få mänsklighetens starkaste, intelligentaste unga. Mänsklighetens framtid. Vi späker våra kropp för att likna dem. För att hedra dem. Vi är de utvalda. Vana vid intensiv träning och hårda krav och kringflackande liv. De få av oss som därefter godkänns får lämna jorden. Får följa med våra härskare till deras nästa erövring. Till deras nästa koloni i universum. Deras imperium sprider ut sig. Vi assimileras. Inte destruktivt. Vi är fortfarande oss själva. De hjälper oss nå vidare. Nå högre. Bli intelligentare och mer fysiskt anpassningsbara. Vi blir essensen av oss själva. Upphöjda till något mer, något större än oss själva. Vi blir symboler. Vi blir det levande beviset på vad som är möjligt att uppnå.

Våra härskare gör ingen mental påverkan mer än att de delar med sig av sin kunskap. Våra tankar förblir våra egna. Våra sinnen, upplevelser och reaktioner. De kopierar våra sinnen naturligtvis. Följer vår utveckling. De försöker förstå hur vi fungerar som art. Vilka prövningar som sporrar oss. Vilka straff som avskräcker oss. Om vi älskar, hatar eller beundrar dem. De är fascinerade av vår art. Jag vet inte hur jag känner inför dem. Nyfikenhet, mer än något annat, misstänker jag. Men de vet mer om mina undermedvetna intryck inför dem än vad jag själv vet eller kan sätta ord på.

Vill jag bli en av de utvalda? Jag är osäker, trots allt jag kämpar för att uppnå, trots allt jag genomlider och utsätter mig själv för. Det är de medvetna om. De har gjort mentala utvärderingar av varje individ som testas. Men något i mitt sinne är uppenbarligen tilltalande. De ville ha mig som kandidat. Jag undrar fortfarande vad de ser i mig som gör att de vill göra mig till en del av dem. Borde de inte söka efter kandidater med övertygelsen? Med viljan att bli en av dem?

Försöker se mig själv med deras ögon. De flesta i träningsgruppen är nyfrälsta. Pånyttfödda. De lever för att tjäna våra härskare. Betraktar dem som ideal, som gudar, högt placerade på piedestaler ovan oss primitiva homo sapiens.

Jag ser dem som turister. Inte ens som erövrare. De är besökare på jakt efter nya upplevelser och intryck. Individer som söker en paus från sin egen vardag. Kanske har de en storslagen plan för hur de ska leda mänskligheten in i framtiden, men av någon outgrundlig anledning betvivlar jag det. De är inte på jakt efter våra resurser, de vill inte bosätta sig här, vår planet är inte en födokälla för dem.

Jag är nyfiken på vad de vill ha ut av mötet med oss. Om de vill ha något överhuvudtaget eller om det är en lek, en fritidssysselsättning, enbart förströelse. Det kanske är det som kittlar dem och intresserar dem. Min självständighet. Min nyfikenhet. Min avsaknad av dyrkan. Det kan inte vara lätt för dem att sitta på piedestaler oavbrutet ens när de har förtjänat det som högt utvecklad och överlägsen ras. Kanske vill de inte ens ha eliten av mänskligheten. Kanske vill de hellre behandlas som jämlika, som normala. Något de inte är och aldrig kommer att bli, vi befinner oss så fruktansvärt långt ner på den evolutionära skalan jämfört med dem att det är skrattretande. De delar med sig av sin kunskap, så mycket de tror att vi kan förstå och hantera. Jag har en känsla av att det inte är mycket. Nästan ingenting.

IMG_1945

Speak Your Mind

*