Författarnas bästa boktips /Popmani

BOEL BERMANN Debuterade 2013 med dystopin Den nya människan och medverkar i novellsamlingen Stockholms undergång som släpps den 30:e juli.

Vilken bok skulle du vilja tipsa Popmanis läsare om?
Maddaddam-trilogin av Margaret Atwood. Nu älskar jag i stort sett allt av Margaret Atwood måste jag väl erkänna. Hennes romaner känns alltid närgångna och realistiska, de riktigt kryper in under huden på dig när du läser dem. De tre böckerna Oryx & Crake, Syndaflodens år och Maddaddam är fristående, men förstärker varandra. Tillsammans skapar de en en fascinerande berättelse berättad både före och efter mänsklighetens undergång utan att någonsin kännas tunga att läsa.

Vad har den här boken betytt för dig?
– Jag är svag för dem för att de så tydligt visar hur bräcklig vår civilisation är. Hur gränserna försiktigt skjuts fram för vad som är acceptabelt utan att vi hinner reagera, tills vi plötsligt lyfter blicken och inser att världen vi lever i har förvandlats till en dystopi.

Vilken bok hoppas du hinna läsa i sommar?
Steglitsan av Donna Tartt, jag har sparat på den till semestern för att jag vill läsa den i ett enda långt svep. Inget ska få distrahera mig när jag sjunker ner i hennes skarpa formuleringar.

Läs fler författares boktips på Popmani:
http://popmani.se/blog/2014/06/29/forfattarnas-basta-boktips-iii/
BoelBermann_MG_TheNewChildren_Dystopia

Speak Your Mind

*