En digital satsning på författardebutanten Boel Bermann

Den nya människan – En digital satsning på författardebutanten Boel Bermann

I dag släpps Boel Bermanns debutroman Den nya människan, en dystopisk och suggestiv berättelse som tar läsaren in i en framtid där frågan om vad som är mänskligt ställs på sin spets.

För att verkligen uppmärksamma Den nya människan har Kalla Kulor Förlag och Boel Bermann, som har mångårig erfarenhet från dataspelsbranschen, satsat på unikt extramaterial. Resultatet är ett smörgåsbord av boktrailers, som i måndags kröntes av en skönlitterär trailer producerad av Singoalla Filmproduktion. Under flera veckor har inlästa kapitel släppts till bokbloggare, och elektroniska vykort med platser och citat från boken har gjorts tillgängliga på Boels egen hemsida, allt med avsikt att skapa en nyfikenhet på ett debuterande författarskap.


 

Boken är också ett led i Kalla Kulors utökade satsning på e-böcker, och under hösten kommer olika e-bokssamarbeten med Den nya människan i fokus att genomföras. Målet är att bli en drivande del av e-bokens ökade närvaro på den svenska marknaden.

I en bokbransch i förvandling arbetar Kalla Kulor Förlag med inspiration från branscher där e-utvecklingen har kommit längre, till exempel musik- och dataspelsbranschen. Resultatet blir en mix av tradition och nya överraskningar, så som det digitala street team som skapats inför releasen av Den nya människan. På så sätt når spännande nya läsupplevelser fram till en ny målgrupp.

 ”Elegant, intelligent och eteriskt. Dessutom är Bermanns barn jävligt otäcka.”
Anders Fager, skräckförfattare, om Den nya Människan

Om författaren Boel Bermann
Boel Bermann, född 1979, är utbildad vid Journalisthögskolan i Stockholm. Hon har tidigare arbetat för Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Allehanda Media. Den nya människan är hennes debutroman. Utöver sitt författarskap arbetar Boel Bermann på Paradox Development Studio. Hon är också medlem i skrivarkollektivet Fruktan.se som skriver noveller och bloggar med inriktning på fantasy, sci-fi och skräck. Hon stänger alltid garderoben innan hon somnar, så att monstren inte smiter ut.
 
Vill du se de olika videoklippen för Den nya människan? De hittar du hos Kalla Kulors Youtube-kanal.
För recensionsexemplar eller intervju med författaren, kontakta Malin Österman, marknadschef Kalla Kulor Förlag, malin (@) kallakulor.com
För mer information om Kalla Kulor Förlag, besök kallakulor.com.

Om Kalla Kulor
Kalla Kulor Förlag är ett smart, snabbväxande och oberoende förlag som startades 2001 för att göra världen lite bättre och ha roligt under tiden. Vi ger ut samhällsdebatt, musikbiografier, popkultur, satir samt originell skönlitteratur.

Den Nya Människan av Boel Bermann 2D

Speak Your Mind

*