Dystopi tematrio: Tips till alla tomtar därute

Julklappstips från MS Hisingen:
I veckans tematrio på Lyrans noblesser vill hon att vi ger tre tips på julklappsböcker. Jag fuskar lite och ger tre tips vardera på tre olika teman. Min blogg, mina alternativa regler?  🙂

Tre bra dystopier, denna härliga genre:
Den nya människan av Boel Bermann – efter några år utan barnafödslar blir kvinnor gravida igen, men det är något främmande med de nya barnen. Bra skriven med inklippta nyhetsklipp och forskningsrapporter, ger den en dokumentär prägel som gör den väldigt otäck.
•Slated av Teri Terry – ett totalitärt Storbrittanien om 50 år, ungdomsbrottslingars minnen ”torkas rena” för att ge barnen en ny chans till ett nytt liv. Gillar den för att den känns trovärdig och som en möjlig framtid.
•Wool av Hugh Howey – mänskligheten är så gott som utplånad, alla som finns kvar bor under jord i en jättelik silo. Reglerna är rigorösa och bryter man mot dem riskeras man att dömas till en tripp ovan jord, något som ofelbart leder till döden. Den nya sheriffen börjar upptäcka vissa inkonsekvenser med reglerna. Kan hon överleva tillräckligt länge för att nysta upp alla lögner?

Läs alla tipsen här:
http://mshisingen.blogspot.se/2013/12/tematrio-tips-till-alla-tomtar-darute.html?showComment=1387315994685

Dennyamänniskan_wallpaper

 

 

Speak Your Mind

*