Skrivtips från Fruktan.se

Jag önskar att jag skulle kunna säga att så här gör du för att skriva en bok. Ge råd. Titta tillbaka på mina dagbokssidor och rapportera vad jag gjorde rätt, vad jag gjorde fel och dela med mig av mina erfarenheter. Tyvärr skrev jag ingen dagbok överhuvudtaget under tiden då jag skrev min debutroman ”Den Nya Människan”.

Det jag kan göra är att retroaktivt försöka pussla ihop bitarna och dela med mig av skrivtips vi samlat i vårt skrivarkollektiv Fruktan.se. Försöka få dig att förstå hur boken kom till. Vilka knep jag använde för att lyckas skriva och hur jag slogs med skrivkrampsdemonen. Alla kan få skrivkramp ibland. För nej, det är ju bara att sätta sig och skriva alla gånger. Den lilla detaljen som kallas verklighet kan ibland hindra en. Så hur stänger man ute verkligheten för att ta sig in i fantasin?

Skrivkramp är inte alltid att inte kunna skriva. Skrivkramp kan också vara att inte ta sig tid till att skriva. Du vet att du kan.

Här hittar du alla de samlade skrivtipsen:
http://boelbermann.se/category/skrivtips-2/

youshouldbewriting_boelbermann

 

 

Speak Your Mind

*