Utdrag ur Den nya människan

Stockholm, Sverige 2021. Jag hann aldrig bli gammal nog att känna någon press att skaffa barn. Den enda person som kärleksfullt tjatade var min mamma som så gärna ville få chansen att pyssla om snoriga barnbarn. Men till och med hon insåg att det inte skulle göra någon speciellt glad om jag skaffade barn redan som tonåring. Utan pojkvän, fast jobb eller någon vettig utbildning.
Min barndomsvän Fredrika blev mamma redan under tonåren med en nybliven pojkvän, det var långt ifrån planerat. Ett resultat av slarv med p-piller. Men Fredrika omfamnade ändå tanken på att bli mamma. Hon var en ung, men stolt, mamma. Jag minns hur folk ojade sig, skakade på huvudet och mumlade att Fredrika borde ha väntat lite. Att hon var för ung och att hon hade hela livet på sig. Vad lite människor vet.

Läs mer om Den nya människan här.
Köp boken Den nya människan här.

Dennyamänniskan_teaser_barn

Speak Your Mind

*