Ur rysaren ”Det som växer”: Farfars försvinnande


Rysaren DET SOM VÄXER ute nu!
Ur romanen: Farfars försvinnande.

”Jag har sett bilderna som de tog på mig på polisstationen, men det känns fortfarande som foton av någon annan. Det är som att det inte är jag på fotona.

Polisen förstod att jag hade vandrat genom skogen. Jag hade ett jack i pannan som skar igenom ena ögonbrynet, benet var uppskrapat och blödde. Armarna var täckta av blåmärken, det såg ut som avtryck av händer, som om någon hållit fast mig hårt. Huden var rispad och håret var fyllt av kvistar och blad, trots att det enda jag själv minns är vandringen längst stigen.

Jag har läst alla dokumenten i utredningen och noga studerat alla bilder på mig själv och brottsplatsbilderna som de tog inne i huset. Om och om igen. För att försöka förstå vad som hände mig och min farfar den där kvällen.

De hittade aldrig Astor. När de kom till huset samma natt som han försvann var det som att han hade gått ut och aldrig återvänt. Det fanns inga tecken på inbrott eller strid i huset. Allt såg orört ut.”

*⁠

Om romanen Det som växer:

Mardrömmarna vill inte lämna Mirjam ifred. Nyligen var hon en hyllad författare men sedan kom sammanbrottet och tillvaron rämnade. Nu kan hon inte kan sluta tänka på dagen när Astor Paléus försvann. Ingen vet att hon var där när det hände. Ingen vet att hon är den mytomspunne författarens barnbarn.⁠

I ett försök att gå vidare återvänder Mirjam till sin farfars hus. Hon är trasig och härjad, men fast besluten att skriva en bok om honom och konfrontera sina minnen från barndomssommaren i huset.⁠

Men snart känner hon att något är fel. Byborna verkar besatta av Astor och själv känner hon sig ständigt iakttagen. Att vara isolerad i det öde huset tär på Mirjam. Är det hon upplever faktiskt verkligt eller närmar hon sig ännu ett sammanbrott? Det är nu den verkliga mardrömmen börjar.⁠

Rysaren Det som växer av Boel Bermann & Olle Söderström är en Lovecraft-inspirerad roman med övernaturliga inslag. Boken finns ute nu på alla digitala streamingtjänster och återförsäljare samt bibliotek.

Länkar i urval:
Storytel
BookBeat
Nextory
Adlibris

Speak Your Mind

*