Tandlossning

Jag känner med tungan att tanden är lös. Tar försiktigt tag om tanden med tummen och pekfingret för att känna efter. Hela tanden lossnar. Jag drar ut den ur munnen, den har suttit djupt. Får blodsmak i munnen. Håller den vita, hårda biten i handflatan och känner en hålighet i munnen. Tar jag ett djupt andetag i den frostiga luften är det som en isande öppning rakt in i mitt huvud. Känner plötsligt att alla tänderna i munnen verkar vara lösa. Drar sakta ut dem, en efter en, tills munnen bara är ett stort, gapande hål.

Jag drömmer ofta om att tappa tänder. Jag vet inte varför. Enligt drömtydning betyder det förändring. Början på något nytt. Jag tror att det beror på att jag är livrädd för tandläkare.

Skäms över att jag är rädd för tandläkare, eftersom jag nästan inte är rädd för någonting annat. Men det är inte en orimlig rädsla. Jag menar, det är en okänd, vitklädd människa utrustad med mängder av verktyg i metall som kan orsaka smärta. En människa som utbildat sig i ett avsevärt antal år för att undersöka andra människors munnar. Så jag tillåter mig vara rädd för tandläkare. Och för frisörer… För jag förväntas väl inte vara avslappnad när en okänd människa viftar med en sax i närheten av mitt ansikte?
Här kommer en orsak till att jag är rädd för tandläkare, ur en av mina favoritfilmer Maratonmannen:

<
Publicerat på Fruktan.se

Comments

  1. Jag undrar hur vårt samhälle skulle se ut om människan började byta ut sina första tänder kring 25-strecket. Allt blir konstigt när man tänker på unga vuxna som springer runt med lösa tänder och blodiga munnar.

  2. hunken säger

    drömde inatt att jag hittade mina boxershorts utanför huset på gatan.. nedanför min inneboendes fönster. sen kort därefter tappade jag min vänstra kindtand
    (näst sista, som har ett början till ett hål) som kom ut ganska blodig och halv dessutom.. vad betyder det? någon??

Speak Your Mind

*