Stockholms undergång: Möjligheternas stad

Före stockholms undergång  Stockholms_centralstation_jarnvag_vanthallen_vykort

Ett av de få pålitliga ögonvittnen som såg Stockholms Undergång var författaren Jörgen Gavelin, medlem i skrivarkollektivet Fruktan, som i novellen ”Möjligheternas stad” dokumenterar händelserna runt det hela.

Kort beskrivning ur novellen ”Möjligheternas stad”:
”Flera passagerare klagade på kraftig huvudvärk. Flygvärdarna delade ut värktabletter som om de delat ut drinkar på ett charterflyg. Själv hade han knaprat i sig tillräckligt många men utan resultat. Även flygvärdana såg bleka ut där de trängdes i mittgången samtidigt som de gjorde allt för att se obekymrade ut. Mannen bredvid honom böjde sig framåt och tog sig för pannan. Han jämrade sig och tittade med orolig blick mot Lennart. ”Det gör så jävla ont?” Lennart bara nickade tillbaka, orkade inte prata. Smärtan har bitit sig fast och vägrade släppa kommandot. Det var som om någon slog upprepade slag mot huvudet. Det var en smärta som inte ens hans migrän attacker kom i närheten av.”

Stockholm
Ytterst lite finns bevarat efter Stockholms Undergång som inträffade sommaren 2014, men medlemmarna i skrivarkollektivet Fruktan har gått igenom arkiven för att försöka ge er en bild av det Stockholm som en gång fanns. Stockholm var Sveriges huvudstad och och största tätort samt landets kulturella, mediala, ekonomiska och politiska centrum, främst känd för sin dramatiska undergång under juli 2014.
Huvudartikel: Stockholms Undergång.

Läs recensioner av Stockholms undergång här:
http://fruktan.se/stockholms-undergang/recensioner/

Köp ditt eget ex av Stockholms undergång här:
http://fruktan.se/stockholms-undergang/kop-boken/

StockholmsUndergång_fruktan_omslag

Speak Your Mind

*