Stockholms undergång är nära. Se 08:orna lida.

Slutet är närmare än du tror. Gör dig redo. Den 30 juli 2014 går Stockholm under. Då släppts novellantologin Stockholms undergång av författarkollektivet Fruktan. I tolv fristående noveller blandas bloddrypande skräck med suggestivt närgången vardag när Sveriges huvudstad möter sitt öde.

– Vi vill krypa in under skinnet på läsarna. Genom att beskriva vanliga människor i ett välbekant Stockholm, för att sedan öppna en avgrund under deras fötter hoppas vi göra det otroliga troligt. Stockholms undergång är en apokalyps som alla kan känna igen sig i och skrämmas av, säger Boel Bermann, medlem i Fruktan.

Stockholms undergång utkommer 30 juli på Undrentide förlag. Berättelserna utspelar i ett Stockholm där vardagen raseras. I ett Stockholm där vad som helst kan hända. Där det realistiska möter det otroliga. Upplev hur välbekanta Stockholmsplatser förvandlas till mardrömsscener. I Kungens kurva blir människor besatta under en lönelördag. I Gamla stan drar sömngångare fram och river ner staden. Och mitt i city faller Hötorgsskraporna som dominobrickor.

– När jag först plockade upp manuset förstod jag att detta skulle bli en annorlunda resa, säger Elin Holmerin, förläggare på Undrentide förlag. Skräck blir effektiv när den sker i ens närhet. Att Stockholm är skådeplatsen gör att novellerna får hög igenkänningsfaktor och det är lätt att föreställa sig paniken när de olika katastroferna drabbar staden.

Boktitel: Stockholms undergång
Utgivningsdatum: 30:e juli, 2014
Genre: Skräck, skönlitteratur
Förlag: Undrentide förlag
Författare: Fruktan

Författarkollektivet Fruktan i SVT Kulturnyheterna:
http://www.svt.se/nyhetsklipp/kultur/article1649204.svt

Om skrivarkollektivet Fruktan:
Skrivarkollektivet Fruktan har samarbetat i fyra år och bildades under en skrivarkurs med författaren Anders Fager på Skrivakademin i Stockholm. De tio medlemmarna är Boel Bermann, aktuell med den kritikerrosade dystopin Den nya människan, Eira A. Ekre, Christian Enberg, Andreas Rosell, Erik Odeldahl, Fredrik Stennek, Jörgen Gavelin, Malin Gunnesson, Martin Gunnesson och Patrick Ogenstad. Förutom att skriva driver Fruktan bloggen Fruktan.se. Stockholms undergång är kollektivets första gemensamma bok. Med i antologin finns även en nyskriven novell av den hyllade skräckförfattaren Anders Fager.
Twitter: http://twitter.com/FruktanSe
Facebook: www.facebook.com/Fruktan
H
emsida: http://fruktan.se/stockholms-undergang/

RECENSIONSEXEMPLAR:
För recensionsexemplar, kontakta Undrentide Förlag: info (@ ) undrentide (.) se
Hemsida: http://www.undrentide.se

INTERVJUER:
För intervjuer med skrivarkollektivet Fruktan, kontakta info (@ ) fruktan (.) se

 

StockholmsUndergång_fruktan_omslag

Speak Your Mind

*