Release me: Tradition – 17:e september (Fri entré!)

Release me: Tradition gräver vi ner oss i familjen Bonniers görande och låtanden och pratar samtidsdystopi med två debutanter. Och så får vi höra en novell som är så nytryckt att pappret fortfarande är varmt! Omfamna hösten och kom till Studion där programledarna Jenny Lindh och Oskar Ekström möter författarna Bernt Hermele, Björn af Kleen, Johanna Koljonen, Jessica Johansson och Boel Bermann.

Release Me: Tradition – författarbar!
Vad: En chans att ta en drink och lyssna när författare intervjuas & läser ur sina böcker
När: Tisdagen den 17:e september kl. 19
Var: Kulturhuset, Studion, Våning 0
Pris: Fri entré!

Release Me: Tradition eventet på facebook:
https://www.facebook.com/events/479674605461668/

Vad är Release me?
Release me är Kulturhusets nya serie för svensk och internationell samtidslitteratur. Bokaktuella författare från små och stora förlag samtalar med programledare och läser från scen. Baren är öppen, dj:n på plats, böckerna finns att köpa, signeringar utlovas. Som på releasefester helt enkelt!

Del 1
Samtal med Bernt Hermele (”Firman. Bonnier ”) och Björn af Kleen (”Lucke & Lull”).

Del 2
Läsning av Johanna Koljonen (”Vellumbarnet”)
Samtal med Jessica Johansson (”Thrillerliv”) och Boel Bermann (”Den nya människan”).

Om författarna:

Boel Bermann (f. 1979) är utbildad journalist och arbetar på spelstudion Paradox Development Studio. Hon har tidigare arbetat för Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Allehanda Media. Hon är också medlem i skrivarkollektivet Fruktan.se som skriver noveller och bloggar med inriktning på fantasy, sci-fi och skräck. Hennes debutroman ”Den nya människan” (Kalla Kulor Förlag) är en lågmäld dystopi i en nära framtid.

Jessica Johansson (f. 1985) är litteraturvetare och bor i Stockholm med sin pojkvän och katt. Hon är en del av poesirörelsen La poème kalashnikov, driver bokbloggen Ord och inga visor, och skriver i ett antal tidningar. Debuten ”Thrillerliv” (X Publishing) är en undergångsroman om tiden och livet fram till huvudpersonen Anna Viktorialias död i svininfluensan.

Johanna Koljonen (f. 1978) är kritiker, författare och programledare i både radio och tv – bland mycket annat. Hennes senaste bok ”Främling. En bok om Carola” (Weyler), är skriven tillsammans med Andreas Ekström och utkom 2012. På Release me läser Koljonen den nyskrivna novellen ”Vellumbarnet” som utkommer just denna tisdag 17 september, på Novellix.

Bernt Hermele (f. 1953) har jobbat som journalist i 35 år, mestadels med reportage om näringslivet och det offentliga Sverige. Hans debutbok ”Guldsot. Berättelsen om Röda Korset-bedragaren Johan af Donner” (2011) fick lysande recensioner. Nu utkommer ”Firman. Bonnier – Sveriges mäktigaste mediesläkt” (Leopard), ett personligt hållet reportage om familjen Bonnier, som inte väjer för de kontroversiella frågorna.

Björn af Kleen (f. 1980) är författare och journalist som regelbundet skriver för bland annat Expressen. Hans bok om den svenska adeln, ”Jorden de ärvde” (2009) blev mycket uppmärksammad. Nu riktar han blicken mot familjen Bonnier med ”Lucke & Lull – Arvet efter en Bonnier” (Weyler). Historien är mycket enkel – och komplicerad. Den gäller ett arv, ett stort arv. Och den handlar om makt, över pengar och sinnen.

(I samarbete med Atlas, Const Literary (P)review, Kalla Kulor Förlag, Leopard, Lilla Piratförlaget, Natur&Kultur, Novellix, Ordfront, W&W, Weyler och X Publishing. )

BoelBermann_MG_0242

 

 

Speak Your Mind

*