Maskinblod 2: Historien om P

”Han tränade sig i att hålla en känslomässig distans till alla. För hans första stora insikt var att flickorna attraherades av just de pojkar som verkade ouppnåeliga. De pojkar som inte kunde kontrollera sig och gjorde klumpiga närmanden blev till allas åtlöje. Några av dem knäcktes av det, och hämtade sig aldrig – han såg dem vandra omkring med kuvade, liksom brustna ansikten.
Han lärde sig också att i denna värld där flickorna styrde, utövades makt. Men den var mycket subtilare än att knuffas eller slåss – och den som slogs blev genast bestraffad av samhället. Makt utövades genom kommunikation. Gängen av pojkar och flickor skickade ständigt små chattanden, lappar, kärleksmeddelanden, skvallernotiser fram och tillbaka.
P höll sig på avstånd från allt detta pladder, för han kände på sig att han inte hade bemästrat konsten att utöva makt genom prat. Helt oväntat började han få små lappar, diskreta meddelanden från jämnåriga av bägge könen. Meddelandena var, insåg han fort, inviter och trevare: ”Skulle du vilja…?” ”Gillar du att…?” ”Har du testat…?”
Han valde att fortsätta sin strategi och dröjde med svaren, som med avsikt var vaga och ointresserade: ”Vi får se”, ”När jag har tid, kanske”, ”Vem vet”…
Strategin fungerade bättre än han hade anat. ”

Smakprov ur novellen ”Historien om P” av  AR Yngve,
ingår i antologin Maskinblod 2 som släpps i mars, 2014:
http://www.affront.se/24-25-av-vladimir-semitjov-novell-i-maskinblod-2/

IMG_3604

Speak Your Mind

*