Dystopi, drinkar & debutanter ikväll på Debaser

Påminnelse ifall du är i Stockholm och vill hitta på något annorlunda ikväll,
drick en dekadent dystopisk drink & lyssna på darriga debutanter på Debaser!
Jag kommer vara där och prata om min dystopi Den nya människan, för den som är nyfiken.

Vad: Debutbar
När: Idag, torsdagen den 21:a november
Var: Debaser Medis  (Cocktailbaren) Medborgarplatsen, Stockholm. P
ris: Fri entré
Eventet på Facebook: https://www.facebook.com/events/1428189734066783/

Medverkande författare och förlag:

Boel Bermann – Den nya människan (Kalla kulor)
Boel Bermann, född 1979, utbildad vid Journalisthögskolan i Stockholm. Har tidigare arbetat för bland annat Svenska Dagbladet och Sveriges Radio. Utöver mitt författarskap arbetar jag på dataspelsstudion Paradox Development Studio. Jag är också medlem i skrivarkollektivet Fruktan.se som skriver med inriktning på fantasy, sci-fi och skräck.
Om boken: Året är 2014 och inga barn föds längre. Världen är i chock, lamslagen över vad som sker. Efter några år börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara.
Läs recensioner här: http://boelbermann.se/recensioner/
Köp boken här: http://boelbermann.se/den-nya-manniskan/kop-boken/

Jessica Johansson – Thrillerliv (X Publishing)
Jessica Johansson bor i Stockholm. Hon är litteraturvetare, är en del av poesirörelsen La poème kalashnikov och driver bokbloggen Ord och inga visor. Thrillerliv är en undergångsroman, en livsberättelse, en dödsdans med satiriska stråk.

Johanna Wester – Nattsagor för sömnlösa (Natur & Kultur)
Johanna Wester är född och bosatt på Södermalm i Stockholm. Hon är skribent och föreläsare inom mänskliga rättigheter. I Nattsagor för sömnlösa skildrar hon en ung kvinna utan karta i vuxenvärlden.

Linn Spross – Grundläggande studier i hoppfullhet och hopplöshet (W&W)
Linn Spross bor i Uppsala och doktorerar i ekonomisk historia vid Uppsala universitet. Grundläggande studier i hoppfullhet och hopplöshet är en nutidshistoria om två revolutionstörstande tjugoåringar som tar livet och omgivningen med storm.

Anna Fock – Absolut noll (Ersatz)
Anna Fock är bosatt i Göteborg och översätter och studerar ryska. Absolut Noll utspelar sig en vinter i Sankt Petersburgs undre gayvärld och handlar om hur livet för homosexuella blir allt svårare ju mindre tolerant samhället blir.

Martina Montelius – Främlingsleguanen (Atlas)
Martina Montelius är konstnärlig ledare för Teater Brunnsgatan Fyra och en av Sveriges mest egensinniga dramatiker och regissörer. Främlingsleguanen är en skälmroman om att vara helt ensam i världen och om det vakuum som bildas när sorgens orsak har hunnit driva för långt ut i de gröna vattnen.

Katarina Bivald – Läsarna i Broken Wheel rekommenderar (Forum)
Katarina Bivald har jobbat i bokhandel och bor i Älta utanför Stockholm. Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en romantisk och humoristisk feel good-roman om vänskapens kraft, kärleken till böcker och om att hitta sin plats i tillvaron.

Daniel Poohl – Som om vi hade glömt (Leopard)
Daniel Poohl är chefredaktör för den antirasistiska tidskriften Expo. Uppväxtskildringen Som om vi hade glömt är en berättelse om utanförskap, klass och en pojkes sökande efter en identitet i ett Sverige där flyktingförläggningar sätts i brand och där en kallblodig mördare riktar lasersiktet mot invandrare.

Rouzbeh Masarrat Agah – FTL (Ordfront)
Rouzbeh Masarrat Agah föddes i Iran och kom till Sverige som fjortonåring. Efter en tonårstid med droger och småkriminalitet blev en fängelsedom vändpunkten. I debuten FTL berättas en ödesmättad historia om två unga män som väljer olika vägar men vars liv är evigt sammantvinnade.

Lars Berge – Kontorsninja (W&W)
Lars Berge är journalist, dokumentärfilmare och manusförfattare. Kontorsninja är en skruvad roman om ett annorlunda försvinnande. En dödligt uttråkad mellanchef kryper in mellan de ljudisolerande plattorna i innertaket och förvandlas till Kontorsninjan.

Patrik Godin – Gimokrönikan (Albert Bonniers Förlag)
Patrik Godin bor i Järfälla och är utbildad gymnasielärare i svenska, svenska som andraspråk och historia. Gimokrönikan är en roman både om den borttynande bruksorten Gimo och om en komplicerad vänskap som aldrig släpper taget.

den nya människan boel bermann bokboxen

Speak Your Mind

*