Årets bästa böcker på Bokboxen

Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd på bloggen Bokboxen:
” Ok. Jag erkänner rakt upp och ner. Jag har inte läst alla böcker som kommit ut i år. Om vi uppskattar att det släppts åtminstone 3000 skönlitterära böcker under 2013 kan ni kanske ha överseende med att jag valt att lägga en del av min tid på annan kultur som t.ex. film, musik och serietidningar. Jag har även utfört visst förvärvsarbete samt avsatt perioder för umgänge med min fru och mina barn. Utöver detta har jag även bytt däck på två bilar vid två tillfällen samt krattat löv. Men dryga hundratalet av årets titlar (och många av dem var riktig dryga, bah-dum tisch! ) har jag låtit passera mina ögon hela vägen in till amygdala.”

Min dystopi ”Den nya människan” lyckades inte sno åt sig en 10 i topp-placering,
men fick en mycket hedervärd placering som Bubblare, tillsammans med följande sällskap:

BUBBLARE:
Den nya människan – Boel Berman
Bröderna Sisters – Patrick deWitt
Polis – Jo Nesbo
Så blir du snuskigt rik i snabbväxande Asien – Mohsin Hamid
Han är tillbaka – Timur Vermes
Spåren – Deon Meyer
Den osynlige mannen från Salem – Christoffer Carlsson
Rörgast – Johan Theorin

Läs hela Johans lista här:
http://bokboxen.blogspot.se/2013/12/arets-basta-bocker-johans-tio-i-topp.html

Årets bästa böcker Johans tio-i-topp samt bubblare på bokboxen 2013

Speak Your Mind

*