En eskapistisk indiepop-resa med bandet Marble Raft

Idag släpps solskimrande indiepop från svenska popduon Marble Raft! Så om du, precis som jag, drömmer om att fly över havet på en flotte för att nå outforskade kontinenter, varför inte lyssna på deras lyckobrusiga debutsingel ”Divided Sea?

Lyssna på poplåten här:

Titta på lyrics videon här:


*

Om Marble Raft

Göteborg- och Stockholms-baserade indiepopduon Marble Raft sätter kurs mot outforskade stränder med sitt kommande debutalbum Geography A. Först ut är singeln Divided Sea som kastar in lyssnaren i en kaskad av skimrande ljud kring en kärna av melodisk pop. En eskapistisk resa som tar dig långt bort från vardagen.

För några år sedan började konturerna av musikprojektet Marble Raft ta form – en odyssé av romantisk indiepop i sagoanda. Med verklighetsflykt som bränsle flyter flotten trots att den är gjord av marmor.
Debutalbumet Geography A är en melodisk popresa där skira stråkmaskiner, frostiga gitarrplock och flackande mellotron bygger upp ljudlandskapet. Temat kretsar kring två lillgamla barn som stjäl hästar från sin ridskola, bygger en flotte, packar väskorna och beger sig iväg till havs för att nå oupptäckta kontinenter.

I första singeln Divded Sea ankrar de vid en outforskad ö. En plats där allt är förtrollande och där månen förstås är gyllene och obegripligt vacker.

Marble Rafts medlemmar Olle Söderström och Gabrielle Baker träffades på en efterfest i Stockholm och har varit nära vänner sedan dess. Bandet föddes genom deras kärlek till det eteriska och naivistiska. Olle har tidigare varit medlem och låtskrivare i popbanden Nanook of the North och Pineforest Crunch. Gabrielle är även sångerska och låtskrivare i Göteborgsbaserade shoegazebandet IBEN. För den som gillar referenser är några av duons inspirationskällor Alvvays, Magnetic Fields, Cocteau Twins och Chairlift. Marble Rafts debutalbum Geography A släpps senare i år.

Hemsida: www.marbleraft.com
Facebook: www.facebook.com/MarbleRaft
Instagram: www.instagram.com/marbleraftband

Speak Your Mind

*